CFO till Pressmaster i Älvdalen

Detta uppdrag är genomfört

Pressmaster AB är ett företag inom Phoenix Contact Group, lokaliserat i Älvdalen i Dalarna. Pressmaster har sedan 70-talet byggt upp en unik kompetens och har en marknadsledande ställning inom utveckling och tillverkning av ergonomiska handverktyg för kontaktpressning och kabelbearbetning. Kunderna återfinns inom världsledande kontaktdonstillverkare och distributörer. Av den totala omsättningen på drygt 110 Mkr går 90 % på export. Bolaget har ca 100 medarbetare.

Pressmaster har egna säljkontor på de största marknaderna USA, Tyskland, Storbritannien, Italien och Japan. 

Fokus på innovativa produkter och kundanpassade lösningar har givit Pressmaster ett starkt namn på marknaden.

 

Vi söker nu en 

CFO

 

Ansvarsområde

Som CFO/Ekonomichef har du helhetsansvar för bolagets finansiella och ekonomiska förvaltning och utveckling. Du rapporterar till VD och är medlem i bolagets ledningsgrupp.

                     

Arbetsuppgifter

Ansvar för löpande redovisning, likviditetsplanering, kapitalstruktur, bokslut, verksamhetsuppföljning, kontroll på valutakurser, framtagande av nyckeltal, lagervärdering, löner samt handha och vara delaktig i personalfrågor. Ansvar för bolagets försäkringsskydd samt också att vara föredragande i styrelsen. Befattningshavaren personalleder idag två personer inom avdelningen. Utifrån den sökandens kompetens och erfarenhet kan utökade uppgifter inom HR och/eller logistik diskuteras.

 

Utbildning och erfarenhet                                         

Vi tror att du är civilekonom eller har motsvarande utbildning. Du har arbetat några år med kvalificerade ekonomiuppgifter och är nu sugen på att ta nästa steg i karriären. Vi tror att du har några års erfarenhet gärna i verkstads/producerande miljö och har arbetat med IT-stöd/utveckling av ekonomiprocesser. Erfarenhet från arbete i internationella miljöer är meriterande. Personalledning och avtalsfrågor gärna från Unionen & Metall ser vi som en fördel. Meriterande också med erfarenhet från Monitor. Mycket goda kunskaper i Word, Power Point & Excel är ett krav liksom mycket goda kunskaper i engelska. Erfarenhet av logistikfrågor värderas högt.   

 

 

Personliga egenskaper   

Proaktivt arbetssätt, strukturerad, analytisk, relationsorienterad, kommunikativ, drivande, samt prestigelös.

 

Placeringsort

Älvdalen.

 

Din ansökan

Skickar du till: Rekryteringskonsult Hans-Olof Bogren hans-olof@hnpar.com. Har du frågor så ringer du till Hans-Olof , 070-665 77 12.

Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka din ansökan.