Ekonomichef till Gagnefs kommun

Detta uppdrag är genomfört

I hjärtat av Dalarna, 20 minuter från Leksand och Borlänge, ligger natursköna Gagnefs kommun som präglas av småskalighet och framtidstro. I kommunen bor ca 10 000 personer. Gagnef är mötesplatsen för människor, älvar och vägar. En kommun att trivas i.

Gagnef är kommunen med Dalapräglad landsbygd och bra boendemiljöer. Vi erbjuder närhet till storstad, är en del av Falun/Borlänge-regionen och den positiva utvecklingen som sker inom området. Vår strategiska placering innebär även goda kommunikationsmöjligheter.

Kommunen är inne i ett expansivt läge, och växer! Detta innebär spännande utmaningar inom hela organisationen.  

Som Ekonomichef i Gagnefs kommun är du en viktig representant för kommunen, organisationen och arbetsgivaren med en tydlig strategisk roll i att vara med och möta behoven och skapa framtiden.

 

Vi söker nu

EKONOMICHEF

 

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som ekonomichef har du en övergripande och strategisk roll i att leda, planera och utveckla ekonomistyrningen och ekonomiprocesserna inom kommunen. Du är direkt underställd kommunchefen och ingår i tjänstemannaledningsgruppen.

I arbetet har du ett nära samarbete med kommunchef, förtroendevalda och kommunens förvaltnings- och avdelningschefer.

Som ekonomichef är du även närmaste chef för kommunens ekonomienhet. Inom ekonomienheten finns ekonomer, handläggare och assistenter med mångårig erfarenhet och kunskap i arbetet.

Ekonomiavdelningen har en central stabsfunktion inom kommunen som innebär att inom ekonomiområdet stötta övriga verksamheter samt verka för att det finns en god ekonomisk kompetens inom kommunen

Ekonomichefen är föredragande i såväl kommunfullmäktige, kommunstyrelse, andra politiska organ samt för chefer och tjänstemän inom organisationen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning ekonomi, eller annan utbildning som kommunen bedömer som likvärdig. Kunskap och erfarenhet av ekonomistyrning är ett krav liksom kunskap och förståelse för hur en offentlig verksamhet och i synnerhet hur en politisk styrd organisation fungerar. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet och en förståelse och ett engagemang för kommunens uppdrag.

De personliga egenskaper och förmågor vi kommer värdera mest är förmågan att leda och skapa engagemang.  Du samarbetar och kommunicera pedagogiskt och sakligt.

Rollen som ekonomichef kräver både eget beslutsfattande och en förmåga att anpassa sig till politiskt fattade beslut.

 

Upplysningar

Frågor besvaras av:

Anna Hansson, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 070-695 64 63.

Martin Ogemar, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 0722-37 21 30

Fackliga företrädare nås via växeln 0241-151 00.

 

Övrigt

I denna rekrytering har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice. Läs mer om detta på www.rekryteringslots.se

Vi undanbeder oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners.

Din ansökan skickas till anna@hnpar.com.

Ansökan ska vara inkommen senast 2017-08-31.