Engagerad Ekonomichef till MoraKniv

Morakniv – Made in Mora Sweden since 1891

Vår fabrik ligger fortfarande i Mora, precis som den gjorde för 125 år sedan. Här tillverkas alla knivar i en blandning av hantverkskunnande och modern teknik. Sedan 1891 har de helsvenska knivarna från Mora varit mycket uppskattade världen överför sin höga kvalité och funktion. Finns inom 6 olika segment, alltifrån professionella yrkesfolk till fritidsanvändare. 70 % av våra knivar går på export. Från fabriken i Mora skickar vi svenska knivar till fler än 60 länder världen över. Omsätter idag ca 170 miljoner och har 135 stycken anställda.

 

Morakniv söker nu en

Engagerad Ekonomichef

Vill du arbeta i en internationell miljö där vi siktar på en fortsatt tillväxt? Har du lätt att se helheten och förstår att det är VI som gör skillnad? Vill du med din erfarenhet vara med på vår resa att nå en tillverkning av 5 miljoner knivar? Då är det här tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef hos oss ansvarar du för att samordna, följa upp och utveckla företagets arbete med:

·      budget och prognos resultat-/balansräkning och kassaflöde

·      uppföljning nyckeltal

·      för- och efterkalkyl produkter

·      kapitalbindning

·      finansiering och kalkylering investeringar

Rollen är både operativ och strategiskt, vilket betyder att du är med och drar de stora penseldragen samtidigt som du har ett intresse för och viljan att vara med i vår verksamhet. Som ekonomichef är du med i diskussioner kring prissättning, produktutveckling, marknadsföring mm.  Du kommer att ha personalansvar för tre personer inom redovisning, lönehantering och IT, Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller förvärvat motsvarande erfarenhet på annat sätt. Du har erfarenhet av producerande exportföretag. Talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, van att kommunicera med personer på olika nivåer i företaget, ha ett stort driv och engagemang samt har lätt att förstå helheten. Som person är du social, lyhörd och prestigelös. Du tycker om när det händer saker och ditt arbete kännetecknas av hög kvalitet. 

Anställningen

Anställningen är på heltid, tillsvidare och tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Placeringsorten är Mora. 

Vad kan MoraKniv erbjuda?

Vi är inne i en spännande fas där utveckling och expansion står i fokus. Hos oss är det nära till beslut och du får möjlighet att vara med och påverka dessa tillsammans med ett glatt och trevligt gäng! 

Ansökan och upplysningar

Vi samarbetar med Hansson & Partners. 

Din ansökan skickar du till intresse@hnpar.com senast den 6 december 2017

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryteringskonsult på Hansson & Partners, Martin Ogemar, 0722-372130. martin@hnpar.com