Försäljningschef till Herdins Färgverk i Falun

Detta uppdrag är genomfört

Herdins Färgverk AB väletablerat familjeföretag med sin verksamhet i Falun. Företaget utvecklar, producerar, marknadsför och säljer ett brett sortiment med starka varumärken inom ytbehandling trä, kemtekniska hushållsprodukter och textilvård. Sortimentet har en väletablerad position på marknaden och förekommer i många svenska hem. Vi är idag 25 medarbetare som jobbar i en trivsam arbetsmiljö som präglas av engagemang, kvalité och kunskap. Bolaget omsätter ca 50 miljoner.

Mer information om Herdins hittar du på www.herdins.se.

 

Nu söker vi en

FÖRSÄLJNINGSCHEF

 

Arbetsuppgifter

I rollen som Försäljningschef kommer du att ansvara för företagets tillväxtmål genom att bygga långsiktiga kundrelationer med såväl befintliga kunder som nya.

Du planerar och leder försäljningsverksamheten och är själv aktiv i kundbearbetningen på större kunder. Fokus ligger idag på den svenska marknaden men vår ambition är att växa i Norden.

Som Försäljningschef deltar du aktivt i marknadsarbetet, framförallt som kravställare och beställare av marknadsföring. I dina arbetsuppgifter ingår även att delta i utvecklingen av nya produkter samt omvärldsbevakning.

Du har personalansvar för ditt team som består av fem medarbetare, säljare marknadsassistent samt säljkoordinator och du jobbar nära alla funktioner i bolaget. Du medverkar i framtagande av strategier och långsiktiga planer för Herdins. Du rapporterar direkt till VD och ingår i ledningsgruppen. 

 

Kvalifikationer

För att lyckas i din roll har du god samarbetsförmåga och trivs bra i sociala sammanhang, såväl internt som externt då en viktig del i arbetet innebär att skapa, bibehålla och utveckla goda affärsrelationer. Arbetet kräver stort eget ansvar vilket innebär att du är självgående. Du är strategisk och har förmågan att se lösningar i komplexa problem.

Du har erfarenhet av personalansvar och är en uppskattad ledare med god förmåga att kommunicera och samarbeta. Som ledare hos oss är du lyhörd, har lätt att skapa förtroende och bra på att motivera dina medarbetare att nå resultat.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från företag i liknande storlek. Du har god erfarenhet av säljledande arbete och är en van förhandlare.

Det är meriterande med högskoleutbildning inom t ex ekonomi eller marknadsföring. Har du säljerfarenhet från detaljhandeln är det meriterande.

Du talar och skriver flytande svenska och engelska.

 

Vad erbjuder vi?

Herdins är ett familjeägt företag med personligt engagemang och korta beslutsvägar. Vill du vara med och påverka vår utveckling då kommer du att trivas hos oss! Vi är ett härligt gäng som erbjuder en arbetsplats där kamratskap är en naturlig del av vår organisation.

 

Övrigt

Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse. Placering i Falun. Resor i tjänsten förekommer, uppskattningsvis 70 dagar per år.

 


Ansökan och upplysningar

Vi samarbetar med Hansson & Partners.

Din ansökan skickar du till anna@hnpar.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ytterligare information om tjänsten lämnas av:

Anna Hansson, rekryterare Hansson & Partners, 070-695 64 63

Sara Ekblom, VD Herdins Färgverk, 070-336 12 10