Förvaltningschef Miljö- och bygg till Smedjebackens kommun

Detta uppdrag är genomfört

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Miljö-och byggnadsnämnden utför kommunens uppgifter inom miljö-och hälsoskyddsområdet, plan-och byggväsendet samt kart-och mätverksamhet. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning är miljö-och byggkontoret. På kontoret arbetar handläggare, inspektörer och administratörer inom de områden som nämnden har ansvar för.


Förvaltningschef Miljö- och bygg
 

Arbetsuppgifter

Som förvaltningschef över miljö-och byggkontoret ansvarar du för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Förvaltningen har en nettobudget på ca 8 Mkr och en personalstyrka om 12 personer. Du har också ansvar för verksamhetsplanering, verksamhetens utveckling och service samt information och samarbete internt och externt. Verksamheten mål är bl.a. att främja en långsiktigt hållbar utveckling inom miljö-och samhällsplaneringsområdet, utifrån kommunens vision om en välkomnande kommun med engagemang, trygghet och framtidstro.

I rollen ingår att föredra ärenden i många olika sammanhang, allt från kommunstyrelsen till byföreningar.

Som förvaltningschef är du underställd nämnden i ditt dagliga arbete. Du rapporterar till kommunchefen och ingår i kommunchefens ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga förvaltningschefer och kommunens bolagschefer arbetar med hela kommunens utveckling.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för uppdraget relevant högskoleutbildning, gärna inom samhällsbyggnad, plan- och bygg eller miljö. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är en merit.

 

Personliga egenskaper

Som person är du samarbetsvillig och utåtriktad. Du trivs och är bekväm med att tala inför grupp och har mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska. Du har en god förmåga och intresse av att leda och utveckla personal, service och ekonomi.
Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

 

Din ansökan

Vi samarbetar med Hansson & Partners.

Du skickar din intresseanmälan till anna@hnpar.com senast den 22 oktober.

 

För mer information kontakta gärna rekryteringskonsulterna

Anna Hansson, 070-695 64 63, anna@hnpar.com

Martin Ogemar, 072-237 21 30, martin@hnpar.com