Konstruktionschef till Scanmast AB i Mora

Vi projekterar, bygger och ordnar allt som har med teknikbärare att göra. Både i luften, genom master och torn. Med andra ord ser vi till att vi har 4G i våra telefoner att det fortfarande är ljust på fotbollsplanen när solen går ner och att industriområden har bevakningskameror som går att lita på. 

 

Nu söker vi

Utvecklingsorienterad Konstruktionschef

Är du innovativ och har lätt att hitta nya lösningar? Vill du arbeta i ett företag som ligger i framkant inom sin bransch?

Som Konstruktionschef på Scanmast blir du en nyckelperson i arbetet med att förvalta och utveckla vårt sortiment med fokus på konstruktion och produktutveckling och med målet om ökad omsättning. Med kontinuitet och struktur arbetar du med att utveckla nya konstruktionslösningar och driver nya produktutvecklingsprojekt med fokus på långsiktighet och kvalitet. Du har budget- samt personalansvar över en väl fungerande grupp bestående av två konstruktörer och två beräkningsingenjörer. Som Konstruktionschef ingår du i produktrådet där du är drivande i många frågor. Du rapporterar till Affärsområdeschef.

Anställningen

Tjänsten är placerad i Mora och omfattar heltid.

Huvudsakliga ansvarsområden och mål

·       Säkerställa att företagets produktportfölj kontinuerligt utvecklas och skapar tydliga kundnyttor och harmoniserar med aktuella standarder/normer. Med produkter avses både material        

        (främst mast-/tornkonstruktion) och tjänster (främst konstruktions-/beräkningsstöd).

·       I dialog med försäljnings-/kundansvariga identifiera förbättringsområden inom de produkter som företaget erbjuder.

·       Medverka som tekniskt säljstöd vid kundmöten och upphandlingar  

·       Identifiera och analysera konkurrenters erbjudande och kunders krav och behov på både kort och lång sikt.

·       I samråd med ledningen initiera strategiska åtgärder.

·       Säkerställa tekniskt säljstöd kapacitets- och kompetensmässigt.

·       Följa upp och utveckla underleverantörer som tillverkar våra produkter.

·       Utveckla samarbeten med externa parter på relevanta områden.

·       Personal- och arbetsmiljöansvar.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en Civilingenjörsutbildning inom maskinteknik eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har flera års arbetslivserfarenhet från beräkning och konstruktion, gärna från stålbranschen. Du talar och skriver svenska obehindrat samt har b-körkort. Meriterande är om du har erfarenhet från master och torn eller andra fackverkskonstruktioner.

Som person är du en prestigelös lagspelare som har förmågan att motivera dina medarbetare. Du har lätt att hitta nya lösningar och ser affärsnyttan med dem. Du är engagerad och strävar hela tiden efter att leverera ditt yttersta. Du är lyhörd, socialt kompetent och ser det som en självklarhet att det är VI som gör skillnad.

Ansökan

Urval sker löpande.

I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners. För information kontakta Rekryteringskonsult Martin Ogemar, 0722-372130, martin@hnpar.com

 

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett företag med goda framtidsutsikter. Vi är företaget som bär framtidens teknik!