Näringslivsutvecklare till Hedemora Näringsliv AB

Detta uppdrag är genomfört

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med ca 15 000 invånare. Här finns en levande landsbygd, modern industri med gamla anor och nischade innovationsföretag. I Hedemora erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med Stockholmsregionen.

Hedemora Näringsliv AB är ett kommunalt näringslivsbolag. Vi tillhandahåller rådgivning inför företagsstart, arbetar med utveckling av befintliga företag, nyetableringar, landsbygdsutveckling mm. Vi bedriver också olika projekt med fokus på tillväxt och företagande. Vi är 11 medarbetare.

 

Vi söker en

NÄRINGSLIVSUTVECKLARE

Att jobba med företagsetableringar

 

 

Arbetsbeskrivning

Hedemora Näringsliv AB har tagit fram en etableringsstrategi med tillhörande handlingsplan, som nu antagits av kommunfullmäktige. Detta innebär att vi nu står inför ett mera proaktivt arbete med företagsetableringar i Hedemora och behöver därför komplettera vår verksamhet med ytterligare en person. Här hittar du strategin: http://www.hedemoranaringsliv.se/UserFiles/Etableringar/Etableringsstrat...

 

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara det proaktiva arbetet med företagsetableringar som ska bedrivas i enlighet med den framtagna strategin och den årliga handlingsplanen. Arbetet kommer att ske i nära samverkan med nationella och regionala aktörer samt kommunala bolag och förvaltningar. Tjänsten kan komma att innebära en del resor för att träffa företag, delta vid konferenser och liknande. Under 2018 kommer fokus att läggas på potentiella Datacenteretableringar, som bland annat innebär framtagande av processbeskrivning och tydliggörande av etableringserbjudandet.

En del av din tid kommer du att ägna åt övrigt näringslivsutvecklingsarbete tillsammans med oss andra på Hedemora Näringsliv AB med allt vad det innebär i ett litet bolag.

 

Kvalifikationer och personliga förmågor

Vi söker dig som har kunskaper om näringslivsutveckling alternativt arbete med företagsetableringar eller annat utvecklingsarbete som kan vara relevant för tjänsten. Du bör ha en god förståelse för företagens behov och utmaningar samt vara lyhörd i ditt förhållningssätt. Vi ser också gärna att du har lämplig akademisk examen för tjänsten.

Har du erfarenhet av att arbeta inom eller samverkat med både offentliga och privata verksamheter är det meriterande.

Som person är du utåtriktad och lösningsfokuserad och har en god kommunikationsförmåga både verbalt och skriftligt. Du har en förmåga att se helheter och att på ett strukturerat sätt jobba mot uppsatta mål. Du är drivande, självständig och tar tag i saker på en gång. Du är bra på att skapa och bevara goda relationer och kontaktnät. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi kräver att du behärskar svenska och engelska väl både skriftligt och muntligt. B-körkort krävs.

 

Vad du får av oss

Vi är ett glatt och snabbfotat gäng i vår organisation. Vi arbetar med varierade uppgifter och väldigt målinriktat. Fokus ligger alltid på utveckling hos oss. Du kommer få stor möjlighet att bidra till näringslivets utveckling i Hedemora.

 

Anställningen

Tjänsten är på heltid tillsvidare, placerad i Hedemora. Resor förekommer.

Tillträde sker 1 februari 2018 eller enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

 

Om det blir aktuellt med en flytt till Dalarna kan vi erbjuda möjlighet till medflyttarservice för dig och din familj. Läs mer om Rekryteringslots på www.rekryteringslots.se

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners.

Din ansökan skickar du till intresse@hnpar.com

 

Kontakt

Inger Wilstrand, VD Hedemora Näringsliv AB, 070-224 31 13

Anna Hansson, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 070-695 64 63