Pedagogisk ledare/Rektor till AB Dormsjöskolan

Dormsjöskolan är ett privat HVB-hem utan enskilt vinstsyfte med integrerad friskola som tar emot barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder samt social problematik. Dormsjöskolan har tillstånd för Boende enligt Socialtjänsten (SoL), Lag om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) samt Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Skolverksamheten har tillstånd från Skolverket för grundskola, grundsärskola samt gymnasiesärskola.

Verksamheten har god ekonomi, gott renommé och goda relationer till ungdomarna, föräldrarna och uppdragsgivarna. Stödfunktioner finns i form av bl a ekonom, personalhandläggare, IT-ansvarig, och en ledningsgrupp.

Verksamheten ligger naturskönt belägen vid sjön Dormen i södra Dalarna, Hedemora kommun.

 

Är du intresserad av att vara med och fortsätta utveckla skolan?

 

Vi söker nu

PEDAGOGISK LEDARE/REKTOR

 

Anställningen

Anställningen är tillsvidare på heltid. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Placering är på Dormsjöskolan i Hedemora. Möjlighet till tjänstebostad i området finns.

 

Arbetsbeskrivning

Dormsjöskolan bedriver grundskola samt grund- och gymnasiesärskola. Här arbetar 8 pedagoger och elevstöd. Eleverna undervisas enskilt eller i smågrupper. Rektorn kommer arbeta främst med att fortsätta utveckla den pedagogiska verksamheten, bedriva viss egen undervisning samt utöva ett tydligt och kommunikativt ledarskap.
I uppdraget ingår att upprätta avtal med, och återrapportera till, elevens hemkommun.

 

Kvalifikationer

För att du ska trivas och utvecklas här med oss är det av stor vikt att du har kunskap/erfarenhet och intresse för målgruppen på Dormsjöskolan.

Det är en klar merit om du är utbildad specialpedagog och har skolledar/rektorsutbildning, men inget krav.

Som person är du entusiasmerande, kreativ och nytänkande. Du arbetar gärna strategiskt och ihärdigt mot att nå målen. Du är strävsam, inlyssnande och motiveras av att göra en skillnad för ungdomarna.

Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket. B-körkort erfordras.

 

Upplysningar

Anna Hansson, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 070-695 64 63 eller anna@hnpar.com.

Rutger Zachau, VD Dormsjöskolan, 0225-71 07 52 eller rutger.zachau@dormsjoskolan.com

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners. Tveka inte att kontakta rekryterare Anna Hansson vid funderingar.

Din ansökan skickar du till intresse@hnpar.com senast den 4 februari. Vi håller intervjuer löpande så sänd gärna din ansökan så snart som möjligt!