Utvecklingsingenjör och Prototyptekniker till Pressmaster i Mora

 

Pressmaster AB är ett företag inom Phoenix Contact Group, lokaliserat i Älvdalen i Dalarna. Pressmaster har sedan 70-talet byggt upp en unik kompetens och har en marknadsledande ställning inom utveckling och tillverkning av ergonomiska handverktyg för kontaktpressning och kabelbearbetning. Kunderna återfinns inom världsledande kontaktdonstillverkare och distributörer. Av den totala omsättningen på drygt 130 Mkr går 90 % på export. Bolaget har ca 100 medarbetare.

Pressmaster har egna säljkontor på de största marknaderna USA, Tyskland, Storbritannien, Italien och Japan. 

Fokus på innovativa produkter och kundanpassade lösningar har givit Pressmaster ett starkt namn på marknaden.

Pressmaster genomgår just nu en spännande utvecklingsresa där produktutveckling utgör en hörnsten under devisen – Development, our way to grow!

 

Vi söker nu

Utvecklingsingenjör och Prototyptekniker

Vill du vara med och bygga upp vårt nya Development center i Mora?

Du ingår i det utvecklingsteam som bemannar vårt utvecklingscenter som nu ska byggas upp i Mora. Tjänsterna ingår i en grupp som i första skedet består av 6 medarbetare vilka rapporterar till Utvecklingschefen. Vårt nya utvecklingscenter är placerat i Mora med fina lokaler på området Örjastäppan. Det nya utvecklingscentret kompletterar det befintliga produktutvecklingsteamet i Älvdalen som idag består av 12 medarbetare.

 

Ingenjör         

Arbetsuppgifter, utbildning och erfarenhet

 Vi tror att du är Civilingenjör/ Högskoleingenjörer med dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete, gärna med teknisk fysik, maskin eller liknande inriktning. Du är driven inom mekanisk konstruktion i höghållfasta applikationer, och har erfarenhet av att konstruera i både metalliska och polymera material. Vår CAD-miljö är AutoDesk och Inventor.

Vi värdesätter erfarenhet från hållfasthetsanalys med FEM och att du också har erfarenhet från experimentellt arbete i labbmiljö. Meriterande är också erfarenhet av design för tillverkning inom produktionsprocesser kopplade till bearbetning av tunnplåt liksom elementära materialvetenskapliga kunskaper kring stål och polymerer. Ergonomiska kunskaper är också meriterande

 

Personliga egenskaper   

Du jobbar i team där det är viktigt att känna sig bekväm i att dels jobba inåt med varandra men även att styra externa konsulters arbeten. Du har ett proaktivt arbetssätt, är strukturerad, analytisk, relationsorienterad, kommunikativ, drivande, samt prestigelös.    

 

Prototyptekniker  

Arbetsuppgifter, utbildning och erfarenhet

Du är utbildad eller har motsvarande arbetslivserfarenhet som verktygsmakare/prototyptekniker/instrumentmakare med dokumenterad erfarenhet av verktygskonstruktion samt prototyptillverkning.

Vi förutsätter att du är driven inom beredning och operation av samtliga gnist- och skärande bearbetningstekniker, vår CAM-miljö är AutoDesk HSM. Vi tror också att du har erfarenhet från CAD-baserad konstruktion av produktionsverktyg. För att lyckas i jobbet krävs erfarenhet från härdprocesser, geometrisk formmätning samt operativ materialkunskap map värmebehandling av stål

 

Personliga egenskaper   

Du jobbar i team där det är viktigt att känna sig bekväm i att dels jobba inåt med varandra, dels styra externa konsulters arbeten. Du har ett proaktivt arbetssätt, är strukturerad, analytisk, relationsorienterad, kommunikativ, drivande samt prestigelös.   

 

Placeringsort

Bägge tjänsterna är placerade i Mora och är på heltid tillsvidare.

 

Din ansökan

Skickar du till rekryteringskonsult Hans-Olof Bogren intresse@hnpar.com senast 12 januari 2018.

Har du frågor så ringer du till Hans-Olof, 070-665 77 12.

Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka din ansökan snarast.